KOLAČ S MAKOM


Ako ste ljubitelj maka onda je ovaj kolač kao stvoren za vas.  Slatki biskvit s aromom limuna je savršeno uravnotežen sa osvježavajućom kremom od mascarpone sira i bijele čokolade. Jednostavan za pripremu, a iznimno sočan i ukusan. 
















SASTOJCI

SIRUP
1 šalica šećera
1 šalica vode
Sok i korica 1 limuna

BISKVIT
jaja
170g šećera
200g griza
170g maka
170ml ulja
1 vanilin šećer
prstohvat soli

KREMA
250g mascarpone sira
200g kiselog vrhnja
200ml vrhnja za šlag (umućeno)
200g bijele čokolade



















POSTUPAK

  • Skuhati sirup od vode, šećera, limunovog soka i korice. Ostaviti da provrije par minuta, zatim skinuti s vatre i ohladiti.
  • Pjenasto umutiti jaja sa šećerom, soli i vanilin šećerom. Zatim u smjesu dodati griz, mak i ulje. Sve dobro umutiti mikserom. Pripremiti nauljeni kalup promjera 26cm.  Kolač peći u zagrijanoj pećnici na 170ºC 40 minuta.  Kada je kolač gotov (i vruć), izbockamo ga čačkalicom i zalijemo ohlađenim sirupom.
  • Dok se kolač hladi , umutiti rastopljenu bijelu čokoladu sa mascarpone sirom i kiselim vrhnjem (miksati mikserom cijelo vrijeme i lagano dodavati čokoladu kako bi se sve ravnomjerno sjedinilo), na kraju umiješati umućeno vrhnje za šlag.
  • Ostavimo kolač u hladnjaku da se dobro ohladi prije rezanja. U slast!

Print Friendly and PDF