TIRAMISU U ČAŠI


Svilenkasta krema od mascarpone sira, slatke piškote natopljene crnom kavom i rumom, baršunasti sloj gorkog kakaa - uz sve te ukusne osobine, ovaj recept krasi i jednostavnost te brza priprema. A što je brža priprema, to je i brža degustacija!







SASTOJCI
  • žumanjka
  • 100g šećera u prahu
  • 500g mascarpone sira
  • 250ml vrhnja za šlag (umućeno)
  • 3dcl crne kave (ohlađene)
  • 1 žlica ruma
  • Paket piškota
  • gorki kakao


POSTUPAK
  • Žumanjke mutiti sa šećerom na pari 20min. U ohlađeno dodati mascarpone sir, mutiti dok se ne sjedini, zatim dodati šlag i opet mutiti.
  • Piškote umočiti u mješavinu kave i ruma te slagati u čašu, zatim dodati kremu i posuti sa malo kakaa u prahu. Ponavljati postupak dok ne napunite čaše do vrha. U slast!
*SAVJET: Zadnji sloj kakaa je najbolje posuti tek prije samog posluživanja, na taj način ćete dobiti ovaj baršunasti izgled, u protivnom će se kakao samo smočiti i izgledati teško.
Print Friendly and PDF