TIRAMISU U ČAŠI
Svilenkasta krema od mascarpone sira, slatke piškote natopljene crnom kavom i rumom, baršunasti sloj gorkog kakaa - uz sve te ukusne osobine, ovaj recept krasi i jednostavnost te brza priprema. A što je brža priprema, to je i brža degustacija!
SASTOJCI
- 4 žumanjka
- 100g šećera u prahu
- 500g mascarpone sira
- 250ml vrhnja za šlag (umućeno)
- 3dcl crne kave (ohlađene)
- 1 žlica ruma
- Paket piškota
- gorki kakao
POSTUPAK
- Žumanjke mutiti sa šećerom na pari 20min. U ohlađeno dodati mascarpone sir, mutiti dok se ne sjedini, zatim dodati šlag i opet mutiti.
- Piškote umočiti u mješavinu kave i ruma te slagati u čašu, zatim dodati kremu i posuti sa malo kakaa u prahu. Ponavljati postupak dok ne napunite čaše do vrha. U slast!
*SAVJET: Zadnji sloj kakaa je najbolje posuti tek prije samog posluživanja, na taj način ćete dobiti ovaj baršunasti izgled, u protivnom će se kakao samo smočiti i izgledati teško.