VOĆNI PRELJEV


Kiselkasti voćni preljev za kolače, sladoled ili palačinke kojima fali ono nešto. Bilo da je to nešto malo boje ili malo ludog okusa. U svakom slučaju nećete pogriješiti gdje god da ga ubacite.








SASTOJCI
  • 200g smrznutih malina (ili bilo koje drugo voće po želji)
  • 50g šećera (ako volite slađe dodajte više)
  • 150ml vode
  • 15g gustina (2 žličice)


POSTUPAK

  • Staviti kuhati maline, vodu i šećer na laganu vatru. Pustiti da provrije. 
  • U šalici razmutiti gustin sa malo hladne vode i umiješati u provrele maline.
  • Kuhati još par minuta dok se ne zgusne (znate da je gotovo kad umak izgubi baršunasti izgled koji dobije kada umiješate gustin, kada se lijepo zasjaji žarko crveno skinite s peći)
  • Pohraniti u male staklenke i držati u frižideru do 5 dana. Preporučam uz cheesecake ili sladoled, ali nema pravila, ako ste ljubitelj voćnog preljeva kao moj tata, onda će vam ići uz apsolutno sve. U slast!
Print Friendly and PDF