BISKVITNA PITA OD JABUKA

Sočna pita od jabuka koja je gotova za tren oka! Radi se o starinskom receptu koji ide na žlice (za ljubitelje kuhinjske vage sam određene sastojke i izvagala) i vrlo je jednostavan za napraviti. Odličan spas za kada se gosti najave u zadnji tren! 









SASTOJCI 

BISKVIT
  • 3 jaja 
  • 12 žlica šećera/200g
  • 12 žlica ulja
  • 12 žlica mlijeka
  • 15 žlica brašna/275g
  • 1 prašak za pecivo 

NADJEV
  • 600g naribanih jabuka 
  • 50g šećera (ili manje/više, ovisno kako volite)
  • 2 žlice grisa
  • cimet, rum
  • sok polovice limuna 





POSTUPAK
  • Od navedenih sastojaka smutiti glatku smjesu. Pola smjese izliti u nauljenu i pobrašnjenu tepsiju te peći 10-ak minuta u zagrijanoj pećnici na 180ºC. 
  • U naribane i ocijeđene jabuke dodati šećer, limunov sok, gris te cimeta i ruma po volji.
  • Na polu pečeni biskvit dodati nadjev od jabuka i ravnomjerno rasporediti. 
  • Preko jabuka izliti ostatak biskvitne smjese i vratiti u pećnicu jos 15-ak minuta. 
  • Ohlađeno posuti šećerom u prahu i navaliti! U slast!




Print Friendly and PDF