BISKVITNA PITA OD JABUKA
Sočna pita od jabuka koja je gotova za tren oka! Radi se o starinskom receptu koji ide na žlice (za ljubitelje kuhinjske vage sam određene sastojke i izvagala) i vrlo je jednostavan za napraviti. Odličan spas za kada se gosti najave u zadnji tren!
SASTOJCI
BISKVIT
- 3 jaja
- 12 žlica šećera/200g
- 12 žlica ulja
- 12 žlica mlijeka
- 15 žlica brašna/275g
- 1 prašak za pecivo
NADJEV
- 600g naribanih jabuka
- 50g šećera (ili manje/više, ovisno kako volite)
- 2 žlice grisa
- cimet, rum
- sok polovice limuna
POSTUPAK
- Od navedenih sastojaka smutiti glatku smjesu. Pola smjese izliti u nauljenu i pobrašnjenu tepsiju te peći 10-ak minuta u zagrijanoj pećnici na 180ºC.
- U naribane i ocijeđene jabuke dodati šećer, limunov sok, gris te cimeta i ruma po volji.
- Na polu pečeni biskvit dodati nadjev od jabuka i ravnomjerno rasporediti.
- Preko jabuka izliti ostatak biskvitne smjese i vratiti u pećnicu jos 15-ak minuta.
- Ohlađeno posuti šećerom u prahu i navaliti! U slast!