PALMIERS

Nastavljam niz s još jednim jednostavnim receptom. Radi se o aromatičnim keksićima od lisnatog tijesta s cimetom koji savršeno idu uz jutarnju kavu ili popodnevni čaj, bilo da su topli ili hladni!









SASTOJCI:
  • 1 paket (500g) lisnatog tijesta (koristila sam Ledo)
  • 60g kristalnog šećera
  • 2 žličice cimeta 
  • 1 razmućeno jaje 
  • šečer u prahu (za podlogu)



POSTUPAK:
  • Posuti radnu površinu šećerom u prahu (kako biste spriječili da vam se tijesto lijepi za površinu) te razvaljati tijesto što tanje možete.
  • Premazati ga razmućenim jajetom i posuti polovicom smjese cimeta i šećera.
  • Početi rolati s jedne strane i zarolati do pola, ponoviti isto s druge strane dok se role ne nađu na sredini.
  • Rezati ih na debljinu od 1cm te slagati u tepsiju na papir za pečenje.
  • Peći 15ak minuta (dok ne porumene) u prethodno zagrijanoj pećnici na 200ºC.
  • Ostaviti da se malo ohlade pa navaliti! 




POSTUPAK U SLIKAMA:










Print Friendly and PDF