PALMIERS
Nastavljam niz s još jednim jednostavnim receptom. Radi se o aromatičnim keksićima od lisnatog tijesta s cimetom koji savršeno idu uz jutarnju kavu ili popodnevni čaj, bilo da su topli ili hladni!
SASTOJCI:
- 1 paket (500g) lisnatog tijesta (koristila sam Ledo)
- 60g kristalnog šećera
- 2 žličice cimeta
- 1 razmućeno jaje
- šečer u prahu (za podlogu)
POSTUPAK:
- Posuti radnu površinu šećerom u prahu (kako biste spriječili da vam se tijesto lijepi za površinu) te razvaljati tijesto što tanje možete.
- Premazati ga razmućenim jajetom i posuti polovicom smjese cimeta i šećera.
- Početi rolati s jedne strane i zarolati do pola, ponoviti isto s druge strane dok se role ne nađu na sredini.
- Rezati ih na debljinu od 1cm te slagati u tepsiju na papir za pečenje.
- Peći 15ak minuta (dok ne porumene) u prethodno zagrijanoj pećnici na 200ºC.
- Ostaviti da se malo ohlade pa navaliti!
POSTUPAK U SLIKAMA: