ČOKOLADNI KOLAČ S MALINAMA

Ukratko...čokolada i maline. Može li bolje?













SASTOJCI:

BISKVIT:

  • 6 žumanjak 
  • 6 žlica šećera 
  • 100 ml ulja 
  • 100 ml mlijeka
  • 2 žlice glatkog brašna 
  • 3 žlice kakaa 
  • 1 prašak za pecivo
  • snijeg od bjelanjaka 
KREMA OD MALINA:
  • 250 g smrznutih malina 
  • 4 žlice šećera 
  • 6 žlica vode 
  • 1 žlica gustina
KREMA OD ČOKOLADE:
  • 500 ml vrhnja za šlag (zaslađenog)
  • 250 g čokolade za kuhanje 
POSTUPAK:

BISKVIT:
  1. Izraditi žumanjke sa šećerom dok ne dobijete pjenastu smjesu. 
  2. U posebnoj posudici izmiješati brašno, kakao i prašak za pecivo (na ovaj način se prašak za pecivo ravnomjerno rasporedi u smjesi te se biskvit jednolično digne tijekom pečenja)
  3. U žumanjke dodajte mlijeko, ulje i suhe sastojke te sve dobro izmiksajte, zatim umiješajte snijeg od bjelanjaka laganim, kružnim pokretima kuhačom.
  4. Smjesu izliti u namašćenu tepsiju, izravnati te staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180ºC 25-30 minuta. (Čačkalicom provjeriti kada je pečeno: ako piknete biskvit i čačkalica izađe suha znači da je biskvit gotov.) 
KREMA OD MALINA:
  1. Smrznute maline i šečer miješati na laganoj vatri dok ne provriju. 
  2. U posebnoj zdjelici pomiješati gustin i vodu te dodati provrelim malinama.
  3. Kuhati 5-7 minuta da se smjesa zgusne i postane sjajna. (u trenutku kada dodate gustin smjesa će biti zamućena, onda kada ponovno postane bistra i sjajna znate da je krema kuhana)
  4. Gotovu kremu izliti preko još toplog biskvita. 
  5. Pričekati nekoliko minuta da se krema od malina stisne. Za to vrijeme pripremite kremu od čokolade.
KREMA OD ČOKOLADE:
  1. Izliti vrhnje za šlag u posudu i staviti na peć da se zagrije (PAZI! ne smije provriti). 
  2. Kada se dovoljno zagrije, skinuti s vatre i ubaciti usitnjenu čokoladu za kuhanje. (Čokoladu je bitno usitniti nožem kako bi se što lakše otopila u vrućem vrhnju).
  3. Ostaviti čokoladu 30 sekundi, a zatim kuhačom ili pjenjačom miješati dok se sve ne sjedini i dok ne dobijete glatku čokoladnu kremu. 
  4. Kremu lagano izliti preko kolača.
  5. Ostaviti da se sve ohladi i stisne, najbolje preko noći u hladnjaku.
  6. Izrezati na komade željene veličine i servirati. Uživajte! 


Print Friendly and PDF