CHEESECAKE S BIJELOM ČOKOLADOM

Upravo ovaj cheesecake je meni sinonim za ljeto. Svilenkasta, slatka krema od sira u kontrastu sa kiselkastim preljevom od malina i hrskavom podlogom od keksa. 










SASTOJCI

PODLOGA
  • 250g petit beurre keksa
  • 150g maslaca
  • 1 vanilin šećer

KREMA
  • 4 žumanjka
  • 100ml(tekuće)+400ml(umućeno) vrhnja za šlag
  • 500g mascarpone sira
  • 200g bijele čokolade 


POSTUPAK

PODLOGA
  • Samljeti kekse i pomiješati ih sa rastopljenim maslacem i vanilin šećerom. 
  • Utisnuti dobro u kalup promjera 26cm (ja sam u ovom slučaju radila u običnoj četvrtastoj tepsiji) i ostaviti u frižideru 30 minuta. 
  • Nakon hlađenja, staviti peći u zagrijanu pećnicu  na 200⁰C 5 minuta.


KREMA
  • Pomiješati žumanjke sa 100ml vrhnja za šlag i kuhati na pari dok se ne zgusne (paziti da vatra bude lagana i da konstantno miješate kako ne bi nastale grudice; ukoliko se to ipak dogodi samo kremu procijedite kroz sitno sito, taj problem neće utjecati na okus). 
  • Skuhanu kremu maknuti s vatre i umiješati rastopljenu bijelu čokoladu. Ostaviti sa strane da se ohladi. 
  • U ohlađeno dodati mascarpone sir pa promiješati, zatim dodati umućenih 400ml vrhnja za šlag. 
  • Nanijeti kremu na ohlađenu podlogu od keksa. Ostaviti preko noći u hladnjaku da se dobro stegne. U slast!


*Savjet: meni je cheesecake najfiniji kada gore ima neki voćni preljev, u ovom slučaju je to od malina. Ukoliko radite po mom receptu za voćni preljev, za ovu veličinu cheesecakea bit će vam dovoljna polovina smjese kako biste ga prekrili. (Osobno uvijek napravim cijelu smjesu jer si mi svi doma volimo još dodatno preliti svaki komad.)

Print Friendly and PDF